La sfârşitul anului 2021 s-a semnat un protocol de colaborare între INCD URBAN-INCERC şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Bucureşti privind editarea publicaţiilor ştiinţifice, inclusiv revista Urbanism. Arhitectură. Construcţii. Ca urmare a acestui protocol, structura redacţiei şi procesul de evaluare au suferit transformări. Aceste transformări pornesc de la constatarea că, de-a lungul timpului, autori din unele ţări din Asia şi Orientul Mijlociu nu au putut publica în revistă, articolele lor nefiind acceptate în evaluare întrucât nu respectau instrucţiunile de redactare şi ignorau politicile revistei. Pentru a ajuta aceşti autori, procesul de evaluare a fost regândit astfel încât asistenţii editoriali să poată ajuta autorii din culturi în care respectarea cu stricteţe a unor reguli nu este încetăţenită să poată publica dacă în urma evaluării Redactorii şef şi asociat consideră că articolul ar putea fi de interes şi are o anumită valoare ştiinţifică.

În urma procesului de evaluare derulat de Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din România, revista Urbanism. Arhitectură. Construcţii a fost inclusă pe lista publicaţiilor acreditate din domeniul "arhitectură şi urbanism", în categoria A: reviste de referinţă pentru domeniu, cu o vizibilitate deosebită atât pe plan naţional cât şi internaţional.

Având în vedere că revista Urbanism. Arhitectură. Construcţii are un parteneriat cu Publons, referenţii pot obţine recunoaşterea evaluărilor prin Publons, încărcând evaluările respective în propriul profil. Redacţia revistei verifică periodic propriul cont Publons, şi recunoaşterea evaluărilor se face imediat de către revistă pentru fiecare evaluare nou creată în Publons.

În perioada 14-16 mai 2015 a avut loc la Iaşi „EUROINVENT – 7th European Exhibition of Creativity and Innovation”. În cadrul evenimentului, revista Urbanism. Arhitectură. Construcţii a obţinut medalia de aur a „Technical-Scientifically, Artistic and Literary Book Salon”.

Diplomă EuroInvent 2015


Facultatea de Urbanism a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Bucureşti a organizat în perioada 16 decembrie 2013 – 21 ianuarie 2014 cea de-a treia ediţie a Concursului de idei cu titlul Reinvent your N.E.S.T.. Evenimentul şi-a propus să provoace participanţii să reflecteze la relaţia dintre risipă şi oraş / viaţă urbană, prin intermediul conceptelor de nevoie, energie, spaţiu şi timp. Revista Urbanism. Arhitectură. Construcţii a participat la acest eveniment ca partener.
Diplomă partener N.E.S.T.